ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

От три до пет вида бюлетини в секциите за вота

Снимка: БГНЕС

Избирателите ще гласуват с от три до пет вида бюлетини на 25 октомври в зависимост от населеното място, в което дават своя вот. Това заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов по Нова телевизия.

Бюлетини за кмет на община и съветници ще има навсякъде, кмет на район ще избират в София, Пловдив и Варна, и кмет на кметство – в селата с повече от 100 жители по постоянен адрес. Петата бюлетина е за референдума

Бюлетината е за общински съветници изглежда по сходен начин на тази от предишните избори, обясни Томов. От лявата страна ще бъдат написани имената на партиите, коалициите и независимите кандидати, които участват в изборите за общински съветници, а от дясната са числата, с които гласоподавателят може да се възползва от преференциалния вот

В софийската бюлетина ще има 61 кръгчета, уточни Томов. 

Следват бюлетините за кмет на община, кмет на район или кмет на кметство. От лявата страна ще е името на партията, коалицията или инициативния комитет, а от дясната на самия кандидат, заяви Томов. 

Накрая е бюлетината за референдума. На нея трябва само да отбележим дали сме съгласни с въпроса на референдума, или не. Тази бюлетина ще се пуска в отделна урна, разясни говорителят на ЦИК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!