ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Изборът за конституционен съдия ще се състои въпреки сигнала за бомба в Съдебната палата

| обновено на 30.09.15 в 16:04

Четирима са кандидатите да попълнят овакантяващото се място за представител на съдебната власт в Конституционния съд. Това са Боян Магдалинчев от Върховния административен съд и Симеон Ченачев, Борислав Балазелков и Таня Райковска от Върховния касационен съд.  Изборът на нов конституционен съдия от съдебната квота се провежда,  въпреки подадения сигнал за поставено взривно устройство, който затвори за близо час и половина столичната Съдебна палата, по решение на председателя  на Върховния касационен съд Лозан Панов:

Изборът трябва да се състои, защото е важен за държавността, а прозрачността на избора зависи от вас също. Така, че във всички случаи поемам отговорност днес да има избор, надявам се това да се случи. В сградата има много институции, заедно ще предприемем действия във връзка с това да не става пречка сигналите за бомба да бъдат отлагани дела, каза Лозан Панов.

Очаква се по-късно да стане ясно кой от четиримата номинирани магистрати ще представлява съдебната власт през следващите девет години в Конституционния съд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!