ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

СГС остави в ареста кандидата за общински съветник Трайчо Василев

| обновено на 09.10.15 в 20:23
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста кандидата за общински съветник от Самоков Трайчо Василев. В ареста остава и доведеният му син Владимир Андонов. Заедно с още двама души, те са обвинени в нападение над журналисти от Нова телевизия. Действията им съдия Ани Захариева определи като отличаващи се с висока обществена опасност.

Захариева извади обоснованото предположение за ключовата роля на Василев в нападението от разпитите на екипа на Нова телевизия и от малка част от останалите свидетели от махалата в Самоков, които досега са били разпитани. На възражението на адвоката на кандидат общинския съветник, че клиентът му не е искал да разговаря с телевизионния екип, съдия Захариева отговори, че щом се е кандидатирал за общински съветник, значи е приел да бъде публична личност. Част от тази публичност са и материалите на медиите.

Пред съда самият Василев се оплака, че домът му е бил нападнат от журналистите и призна, че може би в опита си да се отърве от тях е избутал леко репортера Надя Ганчева. Поне до следващия четвъртък той и доведеният му син остават в ареста. С мярка за неотклонение парична гаранция са останалите нападатели.

На 14 октомври Софийският апелативен съд ще заседава по случая. Решението му ще е окончателно.

Днес Трайчо Василев каза, че вече не се говорело за Цветан Василева, а за Трайчо Василев. Той се е оплакал пред адвоката си, че се колебаел дали изобщо да иска от апелативните съдии промяна за мярката си за неотклонение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!