ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Волен Сидеров: Нека Цацаров свали имунитета си, да се направи проверка и ако няма престъпление, да се върне на поста си

ВСС изслуша лидера на "Атака" във връзка с действията му пред денонощен магазин миналия петък

Сотир Цацаров: Нямам този имунитет, който имате Вие, господин Сидеров, четете Конституцията!

| обновено на 15.10.15 в 12:36
Снимка: БГНЕС


Възползвайки се от депутатската си неприкосновеност, лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе на  редовното заседание на Висшия съдебен съвет и в присъствието на главния прокурор поиска от съдебните кадровици да свалят имунитета на Сотир Цацаров, за да бъде разследван за използване на документи с невярно съдържание. В това време негови симпатизанти го подкрепяха пред сградата на Съвета с плакати с надписи срещу Обвинител номер едно.

"Цацаров американска марионетка" и "Цацаров, сваляй имунитета", гласяха част от плакатите, които младежите, подкрепящи националиста, получиха от служител на партийната телевизия на "Атака".

Безпроблемно Сидеров преодоля специалния режим за достъп в сградата на съдебния кадрови орган и направи изявление по повод поискания му от главния прокурор имунитет заради акцията, която организира в петък вечерта в централен "клекшоп". Поредна гавра срещу себе си нарече той разследването и обвини експерта, дал заключение, че със съпартиеца му Десислав Чуколов са ударили полицаи, че самият той е разследван за престъпление. Обяви, че не вярва в безпристрастността на българската съдебна система и предложи неговият случай да е началото на съдебната реформа. Монологът му беше за секунди прекъснат от главния прокурор:

Защо не свалите имунитета си, да има дело, за да бъдете съден? Защо не го направите? Направете го, ако сте толкова принципен, каза Сидеров.

Господин Сидеров, ще наруша принципа да не ви отговарям. Ще ви кажа само това нямам този имунитет, който имате вие. Народен представител сте, четете Конституцията, отговори Цацаров.

Вие сте недосегаем и затова се обръщам към ВСС, знам, че по закон една пета от вашия състав може да поиска отстраняването на главния прокурор, за да бъде разследван. Призовавам ви да го направите, след като, разбира се, се запознаете и с фактологията.

Сидеров иска Цацаров да бъде разследван, че е прикрил имотна сделка на съпругата си, представяйки, преди три години, по време на процедурата за избор на наследник на Борис Велчев, неверни документи. Обеща да предостави всичко, с което разполага, на Етичната комисия, която се оглавява от Ясен Тодоров, влязъл във ВСС като номинация на "Атака".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!