ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В Шумен, Русе и Търговище доставиха бюлетините за референдума

Снимка: БГНЕС

Отпечатаните за област Шумен 205 000 бюлетини за предстоящия на 25 октомври национален референдум бяха доставени днес от печатницата-изпълнител на обществената поръчка до Областната администрация. Те ще се съхраняват в сградата на Областната управа под постоянна 24-часова охрана, осигурена от МВР. На общините вече са раздадени част от материалите, необходими за обезпечаване работата на комисиите в изборния ден – чували, пликове, кутии за отрязъци от бюлетините. Подготвени са методически указания за членовете на Секционните избирателни комисии. Очаква се до края на тази седмица Областната администрация да получи и необходимите за Шуменско бюлетини за изборите за общински съветници и кметове.
В Областната администрация в Русе също бяха доставени 235 000 бюлетини за националния референдум. Създадена е своевременна организация за приемането и предаването им на упълномощени представители на общините и на членове на съответните общински избирателни комисии. Бюлетините ще се съхраняват в помещения, отговарящи на нормативните изисквания, съгласно Изборния кодекс. Те ще бъдат под засилена полицейска охрана, уточняват от Областната администрация в Русе.

Общо 130 хиляди бюлетини за предстоящия национален референдум приеха днес служители на Областна администрация Търговище. Бюлетините ще се съхраняват в администрацията под постоянна 24-часова охрана. Те ще бъдат раздадени на общините в законоустановения срок по предварително обявен график.
В Областна администрация вече са получени и изборните книжа и материали, необходими за произвеждането на изборите за общински съветници и кметове. Бюлетините за местните избори се очаква да пристигнат през следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!