ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Депото за отпадъци в село Сотиря ще бъде закрито до края на годината

Дейностите по закриването на сметището на Сливен в село Сотиря са в ход, като проектът е на стойност над  2 500 000 лева.

Община Сливен финансира със собствени средства първия етап от рекултивацията на депото в землището на селото, а вторият етап от закриването на сливенското сметище в местността Драките се осъществява по проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците" между общините Сливен, Ямбол, Нова Загора, Тунджа и Стралджа, финансиран по оперативна програма "Околна среда 2007 – 2013 година".

Целта на проекта е да бъдат закрити и рекултивирани четири депа за неопасни отпадъци в тези общини и да се изгради нова клетка на регионалното депо за депониране в село Хаджидимитрово на територията на община Тунджа.

Според представители на строителния надзор, сред които е инженер Красимир Лозенчев, закриването се извършва по модерен европейски модел и природата ще бъде възстановена.

Депото в село Сотире ще бъде закрито до края на годината, като основните дейности, които ще се изпълняват, ще завършат с биологична рекултивация на технически рекултивирания терен от 42 декара. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!