ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Танев: Няма яснота за бюджета за образование, учителските заплати не могат да останат такива

Тодор Танев
Снимка: БГНЕС
Все още няма яснота какъв ще е бюджетът за образование за следващата година, каза министърът на образованието Тодор Танев. Днес той откри третото заседание на Комитета за наблюдение на оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". По въпроса за учителските заплати министър Танев обясни:

Нямам къде да отстъпя. Просто не е възможно да се отстъпи. Учителските заплати не могат да останат такива, каквито са. Ако сега се увеличат, те след това не могат да бъдат намалявани. Нищо, което един път е увеличавано, не може след това да бъде по някакъв начин орязвано отново.

Инфраструктура и образование са основните приоритети в Бюджет 2016 година, заяви финансовият министър Владислав Горанов, след като започна консултациите с парламентарните групи преди дни. От Реформаторския блок, откъдето беше излъчен министърът на просветата, са поставили десет теми за постигане на политическо съгласие по бюджета, едно от които е 10 процента ръст или 300 милиона лева допълнително за образованието.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!