ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Агресивният таксиметров шофьор остава в ареста за 72 часа

Прокуратурата ще иска постоянен арест

| обновено на 22.10.15 в 17:14

Таксиметровият шофьор Борис Тасев, който нападна полицай пред парламента снощи, остава в ареста за 72 часа, съобщиха от Софийската районна прокуратура. В събота той ще бъде изправен пред Районния съд с искане за постоянен арест. Вече е ясно, че присъдата му за убийство в състояние на афект е от 2003 година и е постановена от Софийския военен съд.

46-годишният таксиметров шофьор е работил в системата на МВР. От 1997 година той е бил назначен в "Пътна полиция" към Първо районно полицейско управление, а след това е бил част от звеното "Сигма" в СДВР. През 2003 година обаче Борис Тасев е уволнен дисциплинарно от МВР, тъй като е влязла в сила присъдата за убийство по непредпазливост. Директорът на столичната полиция Младен Маринов даде повече подробности за инцидента:

Едно брутално нападение, което показва абсолютно незачитане на законите в Република България. За съжаление то е извършено от човек, който е бил служител на МВР. Водачът прави опит да осуети проверката, да напусне мястото. Служителят търси  съдействие от близки колеги, които са работили в непосредствена близост. При опит да бъде задържан нарушителят, той е нанесъл  удар в областта на гърдите, силен удар, на полицейския служител вследствие, на което той пада. Естествено другите колеги се намесват, неутрализират нападението, поставят белезници и задържат лицето. 


Поставен бе въпросът как Борис Тасев е получил чисто свидетелство за съдимост, което е представил пред работодателя си. От прокуратурата обясниха, че тъй като присъдата е изтърпяна, има срокове за реабилитация. Те са изтекли и няма проблем за чистото му съдебно минало.

Заради искането за постоянен арест, което ще се гледа в събота, най-вероятно държавното обвинение няма да спази първоначалното си намерение делото да върви по бързата процедура. Има промяна вече и в обвинението. Тъй като става дума за посегателство на лице, което изпълнява в момента служебните си задължения, наказанието на Тасев може да е затвор до пет години. 

Категорично е установено, че той е нанесъл лека телесна повреда, показва го и медицинската документация. Предстои да бъде направен анализ и на видеокадрите около мястото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!