ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Оланд пристигна в Атина с министри от кабинета и делегация от бизнесмени

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Започна първото официално посещение на европейски лидер в Атина, след като СИРИЗА пое управлението на страната. Френският президент Франсоа Оланд пристигна в гръцката столица с министри от кабинета и делегация от бизнесмени, които имат интерес за инвестиции в Гърция.

Посещението на президента Оланд се определя в Атина като важна стъпка по прекъсване на дипломатическата изолация на Гърция от страна на европейските лидери.
Гръцките депутати днес припомниха пълната подкрепа на френския президент по отношение на оставането на Гърция в Еврозоната, когато голяма част от европейските страни бяха съгласни Атина да напусне Евросъюза.
Двудневната визита на президента Оланд включва среща с президента на Гърция - Прокопис Павлопулос, разговори с премиера Алексис Ципрас, които основно ще имат характер на възможности за френски инвестиции в Гърция и засилване на търговския обмен между двете страни.

С особен интерес се очаква утре речта на френския президент пред парламента в Атина, на която се очаква да засегне не само двустранните отношения, но и френската позиция за развитието на Евросъюза.
Извънредни мерки за сигурност са въведени в гръцката столица по време на посещението на френския президент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!