ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Гласуването в Канада за референдума продължава

Избирателната секция в Брамптън е в българската източноправославна църква „Св. Димитър“
Снимка: Биляна Николова

При добра организация и в този час продължава изборният ден в Канада. Българските граждани гласуват в референдума в 7 секции – четири, които се следят пряко от Генералното консулство в Торонто, и три – от посолството ни в Отава.

Изборният ден започна в 6:00 часа сутринта местно или 12:00 часа българско време.

В секцията в посолството ни в Отава към 15:00 ч. местно време са упражнили правото си на глас над 50 души, съобщи за „Хоризонт“ посланик Николай Милков. В двете секции в Монреал броят на гласувалите до ранния следобед е съответно около 140 и 70 души. Няма регистрирани оплаквания и инциденти в нито една от секциите, допълни още посланикът.

Сравнително ниска е избирателната активност в секцията в Генералното консулство на България в Торонто, където традиционно гласуват мнозинството от българите. До 15:00 часа местно време там са гласували около 110 души, което е по-малко в сравнение с парламентарни избори, коментира пред БНР консулът Емил Миланов.

В секцията в Брамптън към същия час са гласували около 90 души. Съответно близо 80 и 40 гласоподаватели са упражнили правото си на глас в секциите в Калгари и Ванкувър.

Избирателните секции затварят в 19:00 часа местно време, когато очакваме актуална информация за окончателния брой на гласувалите българи в Канада. Предвид вече изнесените резултати от референдума в България, едва ли обаче можем да очакваме сериозно повишаване на избирателната активност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!