ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Изборният ден в повечето секции в Канада приключи

Избирателната секция в Брамптън е в българската източноправославна църква „Св. Димитър“
Снимка: Биляна Николова

Изборният ден в пет от общо седемте секции в Канада, в които българските граждани имаха възможност да дадат своя глас в националния референдум за електронно гласуване, приключи в 19:00 часа местно време или 1:00 часа сутринта българско време. Гласуването продължава в секциите в Калгари и Ванкувър, където ще завърши съответно след два и три часа предвид часовата разлика.

Общо 933 души са гласували в седемте секции към този час, като може да се очаква да се увеличат до около 950 до края на изборния ден.

74 души са упражнили правото си на глас в секцията в българското посолство в Отава, съобщи за БНР посланикНиколай Милков след края на изборния ден в канадската столица. В двете секции в Монреал броят на гласувалите е съответно 171 и 99 души.

Сравнително ниска избирателна активност е регистрирана в секцията в Генералното консулство на България в Торонто, където традиционно гласуват голям брой български граждани. До края на изборния ден там са гласували 166 души. В секцията в Брамптън, западно предградие на Торонто, гласувалите са общо 130 души.

Съответно 152 и 141 гласоподаватели са упражнили правото си на глас в секциите в Калгари и Ванкувър, които ще затворят през следващите часове.Изборният ден в Канада е протекъл спокойно – няма регистрирани оплаквания и инциденти в нито една от секциите, допълни още посланик Милков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!