ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Втори мандат Таня Христова от ГЕРБ ще управлява община Габрово

Таня Христова
Снимка: www. gabrovo.bg

Новоизбраният кмет на Габрово Таня Христова от ГЕРБ, която ще управлява общината втори мандат, ще има подкрепата на местния парламент, където политическата партия получава мнозинство. Пред медиите Христова коментира резултатите и очерта предизвикателствата за следващите 4 години.

Този мандат ще бъде изключително важен и различен за габровци, коментира Таня Христова на прага на втория си кметски мандат.

Това, което на мен ми се иска, е онзи дух, за който някога носталгично говорим, да бъде изявен, видян, почувстван и усетен от хората. Това, което трябва да направим, е да се погрижим тези, които могат да работят и са търсени, да останат в Габрово или да дойдат в Габрово.

Таня Христова спечели кметската надпревара с 68,38 % от гласовете. Кандидатската листа за общински съветници на ГЕРБ получава малко над 53%, което гарантира мнозинство в местния парламент. На следващо място с близо 15 на сто се нарежда местната коалиция "Алтернатива за Габрово", в която влизат четири партии, сред тях БСП и НДСВ. Предпочелите листата на Реформаторския блок са 5,02 % . Вероятно 5 или 6 партии и коалиции ще формират следващият Общински съвет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!