ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Кметовете и на четирите общини в област Габрово са от ГЕРБ

Цветомир Михов: Това означава, че от тук нататък ще се работи по приоритетите на ниво област

Снимка: БГНЕС

Кметовете и на четирите общини на област Габрово са от политическа партия ГЕРБ. Таня Христова беше избрана в Габрово на първия тур на местните избори, а на балотажа спечелиха кандидатите на ГЕРБ за Севлиево, Трявна и Дряново.

Победата на ГЕРБ в четирите общини, според областния координатор на партията Цветомир Михов, означава, че от тук нататък ще се работи по приоритетите на ниво област:

За първи път ще имаме екип от четири градоначалника, които ще работят в една посока. Едно е един кмет да иска нещо за своята община, а е друго, когато четирима кмета се изправят пред един министър и настояват.

По думите на Михов в надпреварата за спечелване на вота в Трявна и Дряново опонентите на ГЕРБ са използвали всички сили и средства:

Такова чудо, каквото видях в Трявна и в Дряново - това са ни 11-тите избори, не съм виждал досега. Явно залогът за тези хора беше много голям.

Твърденията на областния управител на ГЕРБ потвърди и спечелилият вота в Дряново Мирослав Семов:

Такава ярост, абсолютно личностни нападки и то в печатни издания, летяха някакви позиви анонимни, вестници се издаваха. Аз такова нещо просто не съм очаквал, че може да съществува. Явно властта в Дряново е много сладка.

Окръжната прокуратура работи по сигнали за купуване на гласове в Трявна и Дряново. Досега са образувани четири досъдебни производства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!