ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Новият кмет на Сливен: Първата ми работа ще бъде ревизия на общинските финанси и дългове

ГЕРБ и БСП и техните кандидати, които се бориха на балотажа в Сливен за кметския пост, отчетоха в понеделник резултатите от местните избори. Новият кмет на Сливен Стефан Радев, който на балотажа надделя над кандидата на БСП Кольо Милев със 7,8 процента, заяви, че първото му действие ще бъде ревизия на общинските финанси и дългове. Старият кмет каза, че не се притеснява от одит на досегашната финансова политика на общината.

След изборите, победителите от ГЕРБ се похвалиха с кметове в четирите общини - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. С най-голямата група от 12 общински съветници в Сливен, с победа в 11 села в общината и 47 села в областта. Стефан Радев каза, че от ГЕРБ са удържали на обещанията си за почтена и толерантна кампания:

Сливен има нужда от промяна. Отговорността за управление на общината се носи от политическа партия ГЕРБ. Общинският съвет, всички знаем, че е доста фрагментиран. Има доста общински съветници от други листи и очаквам конструктивно отношение от всички, защото интересът на Сливен и на жителите на града трябва да е на първо място.

Социалистите признаха загубата в Сливен, но се похвалиха с 11 общински съветници и кметове на БСП в 21 села на общината. Бившият кмет Кольо Милев, който остава общински съветник, се оплака от липса на диалог в кампанията и още:

Не мога да се съглася също с този натиск, който беше оказан както в град Сливен, така и в някои населени места като Тополчане, Крушаре, дори и в махалите и как се насаждаше един страх у хората да гласуват по съвест и с разум. Ние, на местно ниво, ще бъдем коректив и в Oбщинския съвет, за да се случват нещата, които трябва да се случват, за благото на град Сливен.

От изборните щабове на ГЕРБ и на БСП обещаха намаляване на заплатите на общинските съветници до минималната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!