ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В Гърция започнаха проблемите с транспорта във връзка с обявената за утре 24-часовата стачка

Снимка: БТА

Синдикатите са готови да блокират напълно Гърция срещу икономическите мерки, които правителството на СИРИЗА договори с кредиторите в очакване на транша от финансова помощ. Един след друг браншовите организации към гръцките синдикати съобщават за участие в общата стачка, която започва тази нощ.

Предварителни протести има и от днес. Те засегнаха транспорта. Движението на фериботите и товарните кораби спря още днес. Пропускат се само за трансфер на хранителни продукти към островите. В полунощ се прекратяват всички морски връзки.

Анулирани са полетите към вътрешните летища на Гърция поради предварителни 4-часови протести на работещите в гражданската авиация. Синдикатът съобщава за пълното им участие в 24-часовата стачка утре.

Протестите на железничарите също започнаха от днес. Движат се само влаковете по основни направления, но и те спират от полунощ.

Общият синдикат на Гърция обяви пълно блокиране на страната утре с протести както на държавните служители, така и на работещите в частния сектор. Стачката е срещу драстичните мерки, които правителството и парламента приема, за да изпълни условията на кредиторите за получаване на транша от финансова помощ.

Дори и синдикалистите на СИРИЗА призовават с официално изявление за масови протести срещу политиката на Европа към Атина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!