ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Военният съд в Сливен осъди двама души на общо 11 години затвор

Общо 11 години лишаване от свобода наложи Сливенският военен съд на двама подсъдими, присвоили парични средства на Министерството на отбраната в големи размери. Срещу осъдените военнослужещ и бизнесмен, Военно-окръжната прокуратура в Сливен е повдигнала още четири обвинения за присвояване на големи суми във връзка с обществени поръчки за социални дейности на военното министерство. 

Военният съд призна за виновни Димитър Илиев, бивш директор на териториалната дирекция "Социални дейности" на Министерството на отбраната във Варна, и Милен Ангелов, собственик на фирми, изпълнявали обществени поръчки на дирекцията. През 2007-2008 година двамата присвоили в съучастие във Варна сума от над 91 600 лева чрез много документи с невярно съдържание за отчетени, но неизвършени строителни дейности във военни клубове и почивни домове.

Илиев е осъден на 6 години затвор при първоначален строг режим, а съучастникът му на 5 години. Наред с лишаването от свобода, съдът наложи на подсъдимите "конфискация" и лишаване от права да упражняват своята професия и дейност за срок от по 6 години. 

Срещу същите двама души Сливенската военна прокуратура е внесла още 4 досъдебни производства с обвинения за длъжностни присвоявания за над 1 милион лева при осъществяване на процедури за възлагане на обществени поръчки, каза говорителят на прокуратурата кап. Георги Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!