ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Цацаров: Не съм обсъждал с премиера действията по аферата "Червеи"

| обновено на 12.11.15 в 11:39
Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече да е обсъждал с премиера Бойко Борисов действията на прокуратурата по така наречената афера "Червеи". Не било вярно и че министър-председателят му е оказвал натиск да повдигне обвинения на бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, която е подсъдима, защото е разрешила неправомерно използване на СРС.

В първи коментар за публикуваните в интернет записи, в които се твърди, че Владимира Янева и колежката ѝ Румяна Ченалова, обвиняема за престъпление срещу правосъдието, обсъждат делото "Червеи" и намесват и неговото име, Сотир Цацаров каза, че проверка на прокуратурата е установила, че това не са законни записи:

Не съм конспиративен тип, но продуцирането на тоя скандал в общественото пространство сега има определени цели. Какво всъщност отразяват записите разговор между две дами, при цялото ми уважение към тях от които, едната към момента на провеждане на разговора е лице с образувано досъдебно производство, конкретно срещу нея, а втората е вече привлечена като обвиняема. Към настоящия момент едната е подсъдима, другата е привлечена като обвиняема, засега по едно досъдебно производство. Може би в думата "засега" и в някои, да наречем събития, които ще последват в следващите седмици, се крие и една от причините за скоростното появяване на тези записи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!