ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Русия изразява съпричастност с трагедията в Париж  

Президентът на Русия Владимир Путин поднесе съболезнованията си на родините на пострадалите от терористичния атентат в Париж още в първите минути след като стана ясно какво се случва във френската столица. 

Говорителят на Путин - Дмитрий Песков, каза че Русия решително осъжда този античовешки акт и убийства и е готова да предостави всякаква помощ, която е наеобходима за намирането на извършилите и подбудители на този акт. 

От своя страна и говорителят на руското външното министерство Мария Захарова, обяви че случилото се в Париж е шокиращо и призова за солидарност с народа на Франция. 

Още през нощта пред френското посолство в Москва започнаха да идват граждани и да носят цветя и да палят свещи в знак на съпричастност с трагедията в Париж. Мерките за сигурност в Москва са засилени. 

Водещи депутати от руската Дума и Федералното събрание започнаха вече да предлагат въвеждането на още по засилени мерки за сигурност в Русия. В Москва експертите по тероризъм правят аналогий със случилото се през 2002 година по време на театралната постановка в "Норд ост"и коментират, че това което Париж е преживял през ноща е било това което Русия се е сблъскала.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!