ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Днес е празникът на Сухопътните сили

Снимка: БГНЕС

На 19 ноември – датата на сражението при Сливница, честваме празника на Сухопътните войски. В словото си по случай годишнината командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев заяви:
Днес ние, военните от сухопътни войски, напълно осъзнаваме отговорността, която носим. Неоспорими са резултатите, постигнати по време на проведените през годината, съвместно с партньорите ни от НАТО, многонационални учения. Резултатите от работата си виждаме в признателните очи на хората, спасени от нашите военнослужещи, по време на наводнения, пожари и снежни стихии. Нашите военнослужещи и в момента са в помощ на колегите си от "Гранична полиция". Аз изказвам моята и на ръководството на сухопътни войски най-дълбока благодарност.

В София празникът ще бъде отбелязан във Военната академия "Георги Раковски".
Центърът за подготовка на специалисти в Сливен обявява Ден на отворени врати. Събитието е посветено и на 130-годишнината от Сръбско-българската война от 1885 година, в която българската войска проявява храброст и героизъм. От 9.30 до 11.30 часа днес младите приятели на Българската армия ще могат да се запознаят с образци на бойна техника и снаряжение и да разгледат музейните експонати.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!