ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Русия планира да замрази работата по изграждането на «Турски поток» и ядрената централа в Аккую  

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общата година на културата между Русия и Турция, която трябва да се проведе през 2017 година ще бъде отменена обяви специалния представител по културните въпроси на президента Путин – Михайл Швидкой. Тя трябваше мащабно да покаже колко са близки Турция и Русия, по време на която трябваше да има много общи мероприятия с подкрепата на висшите политици в Москва и Анкара.  Според Швидкой в близко време подобни инициативи не могат да се проведат. Той отбеляза, че след свалянето на руския военен самолет в Сирия е необходимо да се търси нова форма на сътрудничество.                                                             

Президентът Путин поиска от Анкара да се извини за сваления руски самолет в Сирия и материална компенсация за щетите. Отказа на турския президента Реджеп Ердоган да се извини на Русия стана за всички  руски електронни медии в Москва за секунди  водеща новина. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Анкара е помощник на международния тероризъм с действията си със свалянето на руския самолет в Сирия. От външнополитическото ведомство на Русия отправиха призив към руските граждани, които са в Турция да се приберат.   

В Москва се заговори, че Русия може да ограничи пътуванията на турски авиокомпании на нейна територия. Говорителят на президента – Дмитрий Песков изрази надежда, че Турция няма да наруши споразуменията от Монтрьо, които регулират достъпа на кораби през Проливите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!