ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Директорът на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков беше разпитан по мегаделото "Червей"

Директорът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков беше разпитан по мегаделото "Червей".  Именно по доклад на Бюрото,  установило нарушения при даваните разрешения за използване на специални разузнавателни средства от бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, тя стана подсъдима заедно с бившия директор на дирекция "Вътрешна сигурност" Тодор Костадинов.

След разпита си Рашков коментира обвиненията, че процесът "Червей " е "лъжа и балон", както и възможността Янева да е била подведена да разреши под контрол да бъде поставен Централният полицейски регистър:

Не, не допускам съдия, който стои на най-големия градски съд, да не може да прецени, защото иначе няма да отговаря на длъжността, която заема. Какво ще стане с делото, какво няма да стане с делото, аз се въздържам, въпреки че съм доцент по наказателен процес. Сигурно другите са с по-високи научни звания, имат повече практика от мене по наказателен процес и затова дават такива категорични изводи за балони и други подобни неща. Не искам да се състезавам с тези мнения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!