ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Румяна Ченалова на пореден разпит в ДАНС

Снимка: БГНЕС
Уволнената съдия Румяна Ченалова е призована в ДАНС. Призовката за поредния си разпит тя получи миналия петък, когато отново даваше показания пред разследващите от специализираното звено "Антикорупция". Ченалова не знаеше по кое дело точно ще свидетелства, но не изключи да си тръгне с поредното обвинение. Преди седмица тя даде показания по разследването за длъжностно престъпление, заради което през пролетта прекара три денонощия в ареста. Поводът за призовката тогава беше - да каже дали ще дава обяснения.

Ченалова коментира, че не разбира защо трябва всяка седмица да ходи на разпити, при положение че вече е заявила, че няма да сътрудничи на прокуратурата:

При всяко явяване в ДАНС получавам призовка за друго дело. Малко странно, поне да ми ги връчат наведнъж и да приключваме.
  
Поредният разпит на уволнената съдийка идва след поредицата от въпроси около кариерното й развитие и професионалните й ангажименти, които постави вчера главният прокурор, подчертавайки, че пита онези, които "в момента четели морал на съдебната система". Сред въпросите беше и "Кой даде на Румяна Ченалова мегаделото "Октопод"?".

В понеделник тя е повикана в Етичната комисия за очна ставка с бившия шеф на СГС Владимира Янева в опит да се установи достоверността на разговорите между двете, чиито записи разпространи сайтът "Биволъ", и които предизвикаха поредното сътресение в съдебната система, определено като "сценарий", "преврат" и даже "атентат".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!