ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Трима души пострадаха след сбиване между мигранти в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Расте напрежението между мигрантите, като често се достига до сбиване между тях, потвърдиха доброволци, които оказват помощ на настанените в гръцката столица Атина. Трима души пострадаха тази нощ след сбиване между прехвърлените икономически мигранти от границата с Македония.

Четирима кметове, в чиито райони се намират центрове за временно настаняване, протестират пред правителството за липса на стратегия по приемане на мигрантите:

Очевидно е, че правителството просто няма програма, нито стратегия за настаняване на мигрантите. Това заяви кметът на район Алиму в област Атики Андреас Кондилис и допълни, че под въпрос е поставена сигурността на жителите.

Няма да позволим да превърнете Атики в бежански лагер, категорични са кметовете.

Това са икономически мигранти, а не бежанци, коментират възмутени жителите на Атики.

Мигрантите, които са влезнали нелегално без регистрация, искат да се върнат на Лесбос, за да се регистрират като сирийци и унищожават документите си, съобщават гръцките медии.

Днес въпросът с блокираните в Гърция икономически мигранти достигна до парламента, където премиерът Алексис Ципрас ще отговори на депутатите за политиката на Атина по отношение на хилядите мигранти, които нямат право на бежански статут, но и не желаят да се върнат в родината си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!