ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Руски експерти отвориха черната кутия на сваления от Турция изтребител Су-24

| обновено на 18.12.15 в 12:00
Снимка: БГНЕС

Отварянето и декриптирането, както на професионален език се казва, на данните от черната кутия на руския Су-24, който беше свален от турските ВВС преди три седмици, ще се проведе възможно най-открито, каза заместник-командирът на руската авиация Сергей Дронов.

В съответствие с искането на президента на Русия Владимир Путин, процедурата по отваряне на бордовото записващо устройство и декодирането на параметрите на полета ще се извършва възможно най-открито както за руската, така и за международната общност. Ето защо ние се обърнахме към Междудържавния авиационен комитет, който има богат опит при разследване на авиационни произшествия и разполага с модерна техническа база, съответстваща на всички международни стандарти, каза Дронов.

Сергей Дронов добави, че експерти от Китай и Великобритания са се съгласили да участват в разследването. С цел да се гарантира максимална прозрачност и откритост, руското военно министерство се е обърнало към чуждестранни експерти от 14 страни с покана за участие в разследването като наблюдатели. Има и такива експерти, които са отказали да участват  в разследването.

При анализа на данните ще се включат и специалисти от САЩ, каза още Сергей Дронов.

Очаква се в понеделник да бъдат обявени данните от кутията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!