ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Министърът на отбраната на Франция пристига в Русия      

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В неделя вечер министърът на отбраната Жан-Ив Льо Дриан пристига на двудневно посещение в руската столица. Целта на посещението му в Москва е да бъде обсъдена координацията на действията против терористичната групировка "Ислямска държава". Според френския министър на отбраната посещението в Русия е част от усилията, които провежда международната общност за борбата против  ИДИЛ. 

Всъщност след атентатите в Париж преди месец между Франция и Русия настъпи сближаване по въпросите на гражданската война в Сирия и борбата с екстремистките групировки в нея. Посещението на френския президент Франсоа Оланд в Москва преди няколко седмици и последвалото след това посещение на Владимир Путин в Париж в рамките на участието му в Световната конференция по климата, както и неотдавнашната визита на съветника на Оланд по въпросите на сигурността в Кремъл, показват, че Москва и Париж гледат в една посока по отношение на справянето с терористичните движения в Сирия. 

Вече самолетоносачите на Русия и Франция в Средиземно море край бреговете на Сирия "Москва" и "Шарл де Гол" работят заедно по решаването на проблема с екстремистките групировки в Сирия. Засиленият военен диалог между Франция и Русия, показва, че лидерите им желаят да се постави точка на конфликта в близкоизточната държава, която според оценките на анализаторите е извор на нестабилност за Европа и света.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!