ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Заплахата за бомба във френския самолет се оказа фалшива

Летищната администрация в Кения редактира съобщението, в което се казаше, че на борда на кацналия аварийно самолет на "Ер Франс" е намерено взривно устройство. В текста, качен на Фейсбук страницата на администрацията, беше написано, че местните служби за сигурност са открили бомба в машината. По-късно  думата "бомба" беше премахната от изявлението и в новата версия е отбелязано само, че "подозрителен предмет" е бил изнесен извън летището и в момента се води разследване.

Изпълнителният директор на "Ер Франс" Фредерик Гаже също заяви, че заплахата за бомба е била фалшива. Според него, намереният на борда на самолета предмет не представлява опасност. Той каза, че е във връзка с френската прокуратура, която да започне разследване на инцидента:

След направения анализ стана ясно, че това е фалшива тревога. Информацията, с която разполагаме към момента, сочи, че предметът не може да предизвика експлозия и повреди по самолета. Той по-скоро представлява събрани заедно картон, листове хартия и таймер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!