ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата повдигна обвинение на акушерката Емилия Ковачева

| обновено на 21.12.15 в 15:12
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу акушерката от "Софиямед" Емилия Ковачева, която през април преби почти до смърт новородената Никол. Ковачева отива на съд за опит за умишлено убийство.

В обвинителния акт са описани в детайли броят и силата на ударите, които Ковачева е нанесла по време на нощното си дежурство на 18 април на няколкодневната тогава Никол. Вследствие на удари с ръка и стъклено шише детето получи мозъчна травма и тежък мозъчен оток и беше спасено само благодарение на намесата на лекари от друга болница. При прегледа на записите от камерите в отделението за новородени стана ясно, че при нощните си дежурства Ковачева и друг път е посягала на други четири бебета. Материали по тези случаи са отделени и са изпратени на Софийската районна прокуратура.
Осъщественото от акушерката деяние се отличава с особена жестокост, като при осъществяването му тя е употребила коравосърдечно отношение, ярост и садизъм, което очевидно личи от продължителността на нанесения побой, броя на ударите, тяхната сила, причинените телесни увреждания на беззащитното новородено дете, пише в обвинителния акт, съставен въз основа на съдебно-медицинска експертиза, разпит на 31 свидетели, на съдебно-психиатрична експертиза на Ковачева и на видеотехническа експертиза.
Емилия Ковачева ще очаква насрочването на делото си под домашен арест.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!