ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Франция ще поиска от Русия да увеличи ударите срещу "Ислямска държава"

Владимир Путин и Франсоа Оланд

Франция ще поиска от Русия увеличаване на въздушните удари срещу "Ислямска държава" в Сирия. Това е една от целите на днешната визита на военния министър Жан-Ив Льо Дриан в Москва. Разговорите му с руския министър на отбраната Сергей Шойгу ще обхванат и нуждата от по-голямо сътрудничество в разузнаването.

Западните държави неведнъж са критикували Москва, че от началото на кампанията си през септември вместо "Ислямска държава" бомбардира основно по-умерени бунтовнически групи, опозиционни на сирийския президент Башар Асад.

Има много рускоговорящи в "Ислямска държава", което може да ни е от полза. По същия начин ние можем да осигурим информация за френскоговорящите. Разузнаването изисква и двете страни да дадат нещо, отбеляза Льо Дриан.

Друга цел на дискусията между военните министри е да се избегнат сблъсъци между френски и руски самолети в сирийското въздушно пространство. Наскоро Франция разположи крайцера "Шарл дьо Гол" с 26 бомбардировача на борда в Персийския залив.

Миналия месец президентите Франсоа Оланд и Владимир Путин се съгласиха да "засилят" и "координират" атаките си срещу "Ислямска държава".  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!