ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Мустафа Карадайъ: Очакват се промени в ДПС

Снимка: БГНЕС

"Очаква се до края на април да има промени в ДПС. Въпросът с лидерството на ДПС се решава съгласно устава". Това каза Мустафа Карадайъ по повод критиката на Ахмед Доган към лидера на ДПС Лютви Местан в новогодишната реч към партийния актив:

Текстът е ясен и къде, какво сте видяли в този текст, ви препоръчвам да го препрочетете. Този въпрос се решава от компетентните органи. Ние имаме устав, имаме съответните органи, които имат правомощия и тези органи ще вземат своите решения, ако се налага и когато се налага. ДПС е единна организация и функционира съгласно своя устав и взима решенията съгласно устава. ДПС го има. Докато се спазва устава на партията, ДПС го има.

Медийте съобщават, че утре ДПС събира разширеното си ръководство на заседание. Официална информация за такова събитие обаче няма от централата на партията.  Лидерът на ДПС Лютви Местан не се е появявал в публичното пространство и не е коментирал до момента отправените към него критики от Ахмед Доган.

След публикуваната реч на Ахмед Доган, промени в ръководството на ДПС ще има до дни, прогнозира политологът Евгений Дайнов в предаването на "Хоризонт" "12 плюс 4". Според него ситуацията е критична и за управляващите в България:

За дни, най-много седмици ще стане работата, каквато и да е тя. В момента Бойко Борисов е разярил едновременно същите хора. Той разяри малцинството-проевропейско настроено и образовано, но разяри и народа с винетките, с онвите данъци, със заплахите за ракията и за сланината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!