ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Децата в Габрово подкрепиха благотворителната инициатива "Българската Коледа"

Снимка: bgkoleda.bg

Децата на Габрово подкрепят благотворителната инициатива "Българската Коледа“. Парите от продажбата на ръчно изрисувани от тях картички ще бъдат преведени по дарителската сметка на кампанията.

573 лева са събрани от продажбата на излезлите изпод детските ръце коледни картички. Инициативата е на художествената галерия в Габрово, която за трета поредна година организира конкурс за изработване на празнични честитки с благотворителна цел. Много от децата отиват в ателието по самоинициатива, отбелязва Нели Недева от галерията:

Минаха деца, които съвсем индивидуално са решили, без родител, без преподавател, сами дойдоха и участваха в отворените ателиета и някои от тях направиха повече от една картичка.

Тази година в конкурса се включиха 500 деца на различни възрасти, като най малките са тригодишни. Симона Обретенова досега не е пропускала участие:

Целият клас се включи в тази инициатива. Пожелавам на децата Весела Коледа и да са живи и здрави.

650 ръчно изрисувани и апликирани коледни картички бяха подредени в изложба, а най-талантливите малки художници получиха награди. Събраните близо 600 лева от продажбата ще бъдат преведени по дарителската сметка на Българската Коледа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!