10-годишната Александра от Пазарджик е на ежедневна рехабилитация

10-годишната Александра Петрова от Пазарджик е с детска церебрална парализа в тежка форма и ежедневно се нуждае от рехабилитация, за да се поддържат мускулите й активни. Момиченцето е в това състояние от раждането си. Майката се грижи сама за нея,..

публикувано на 31.12.20 в 15:53
УМБАЛ

Неонатологичното отделение на УМБАЛ "Канев" в Русе получи апаратура от "Българската Коледа"

Неонатологичното отделение на русенската УМБАЛ "Канев" получи апаратура от кампанията "Българската Коледа".  Техниката, закупена със средства от миналогодишната благотворителна кампания, ще помогне на лекарите в грижата им за най-малките пациенти...

публикувано на 30.12.20 в 14:39

Александър Миланов има нужда от логопедична подкрепа

Александър Миланов е със синдром на Даун. Момченцето е на девет години. За втора поредна година кандидатства за подпомагане от инициативата „Българската Коледа“. Майката Весела Миланова разказва, че детето има нужда от редовни логопедични..

публикувано на 30.12.20 в 13:48

"Българската Коледа" помага на 14-годишния Александър от Перник

Александър Василев от Перник е 14-годишен, но от 2-годишен е с диагноза аутизъм. От тогава момчето води непрекъсната борба с помощта на ерготерапевти, психолози и логопеди.  Благодарение на средствата от благотворителната кампания "Българската Коледа",..

публикувано на 29.12.20 в 16:19

Анна-Даная Стойкова има двигателни проблеми, мечтае да бъде депутат или лекар

13-годишната Анна-Даная Стойкова от кюстендилското с. Жиленци е от децата на „Българската Коледа“. Вече седма година семейството на момичето, което страда от спина бифида, хидроцефалия и проблеми е на двигателния апарат, разчита на навременната..

публикувано на 29.12.20 в 10:38

Орлин Матроски получава подкрепа от "Българската Коледа" за ежедневна рехабилитация

4-годишният Орлин Матроски е едно от децата на "Българската Коледа". Той се нуждае от финансова подкрепа заради ежедневната рехабилитация, която му помага, за да може да проходи.  Детето е с ДЦП (детска церебрална парализа - б.р.). "Той има..

публикувано на 28.12.20 в 16:51

Петгодишно момиченце от Плевен получава помощ за растежен хормон

Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ след края на традиционния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на БНР в празничната вечер. Набраните средства..

публикувано на 28.12.20 в 13:40

9-годишният Пресиян от Бургас получава помощ от „Българската Коледа“, откакто е роден

Най-голямата благотворителна кампания в страната -„Българската Коледа“ се провежда за 18-а поредна година. 1 357 000 лева са събрани в инициативата до момента. За 9 -годишния Пресиян Русев от Бургас „Българската Коледа“ е сбъдната мечта. Всяка година..

публикувано на 27.12.20 в 17:46

"Българската Коледа" помогна на 8-годишният Никола от Хасково за слухово-речево развитие

Събирането на средства за кампанията "Българската Коледа" продължава. 8-годишният Никола от Хасково чува благодарение на кохлеарен имплант. Детето се развива добре, но е необходима допълнителна рехабилитация и работа със специалист за..

публикувано на 27.12.20 в 15:11

Двигателна рехабилитация действа благотворно на тригодишния Симеон Цанков

Борба срещу неизвестен враг води семейството на Симеон Цанков от Горна Оряховица. Момченцето е на три години и половина и има двигателни проблеми с неясен произход. През седмица Мони пътува за рехабилитация в София. Има значително подобрение...

публикувано на 25.12.20 в 13:37