ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Благотворителна вечер по случай Рождество Христово се проведе в посолството ни в Русия        

Българското посолство в Москва беше оцветено в цветовете на националното ни знаме
Снимка: Николай Кръстев

В посолството ни в Москва се събраха много приятели на България, бизнесмени и дипломати, за да отбележат настъпването на Рождество Христово и Новата 2016 година. Тържеството се организира по традиция от посланика на страната ни в Руската федерация Бойко Коцев. Участниците в него дадоха своята лепта за благотворителни каузи, свързани с нашите сънародници в Русия, които по една или друга причина попадат в беда, докато са в Русия или стават обект на хуманитарна помощ.                                           

10 000 евро бяха събрани по време на благотворителния рождественски бал в българското посолство в Русия. Тази година обаче по голямата част от събраните средства ще бъдат използвани за нуждите на двете български училища в Москва.                               В благотворителната вечер да забавляват гостите, в нея взеха участие оперни певци от московски оперни театри, както и самодейци като хора на трите млади момичета, завършили Руската музикална академия, но обединил ги интереса им към българската народна музика, без нито веднъж да са посещавали страната ни. Ето какво разказа една от тях Екатерина:                    

"Имахме възможност да избираме между различни музикални традиции и държави. Ние трите решихме, че България ни харесва с нейните мелодични ритми, с фолклора и с народните й танци. Решихме да се задълбочим, започнахме да разучаваме стиловете ви и да виждаме разликите между Северна и Южна България. Запознахме се и с партитурите, с живата музика и вече живеем с нея."   От началото на декември посолството на България в Русия вечерно време е осветено от светлините на националното ни знаме и на ЕС, а с цветни светлинни гирлянди е обкичена и коледна елха в двора на мисията ни.  

И въпреки че в Русия Рождество Христово се отбелязва на 7 януари, това не пречи коледния дух да се чувства и през тези седмици сред приятелите на България в Москва.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!