ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Аркадий Дворкович обяви:

Москва няма да се откаже от сътрудничеството с Турция, но ще последват санкции

| обновено на 28.12.15 в 11:53
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ключовият вицепремиер в сферата на икономиката в руското правителство Аркадий Дворкович обяви, че Москва смята да продължи с режима на санкции срещу Анкара.

Ще последват действия, за които ще бъде обявено, заяви Дворкович, но допълни, че Москва не цели да се откаже напълно от сътрудничеството с Турция.

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който беше въведена забрана и ограничение на вноса на определени турски стоки на руския пазар. Това стана, след като турските ВВС свалиха руския бомбардировач Су-24 над Северозападна Сирия.

В същото време електроните медии в Москва съобщават, че се забелязва поскъпване на плодовете и зеленчуците, внасяни от Турция на руския пазар. Поскъпването е значително за доматите и краставиците и както отбелязват местните икономисти, на фона на отслабването на курса на рублата и дисбаланса на пазара след въведените санкции от Москва към Анкара, нещата в тази област не изглеждат добре. 

Русия сега търси заместител на доставката на турските плодове и зеленчуци, като най-вероятни печеливши за разпределянето на този пазар биха били Мароко, Египет и Тунис, но не липсват и по екзотични възможности, като снабдяване с мандарини и портокали от Сирия. Но бизнесмени от Сирия уточняват, че заради войната в близкоизточната държава количествата за износ са ограничени и едва ли сега могат да отговорят на нуждите на големия руски пазар.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!