ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Интересът на руските туристи към България е бил повишен

Снимка: БУЛФОТО

Според Асоциацията на туроператорите на Русия - АТОР общият брой на търсенето на почивки през октомври е спаднало с почти 40%, а интересът към България бил повишен. Тя е била една от 13-те държави, към които е бил отчетен сериозен интерес и е имало положителна динамика в сравнение с октомври т.г.  Тайланд, Индия, Виетнам, ОАЕ, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Австрия, Китай и Йордания. В ранглистата на организацията пътуванията в Тайланд заемат първо място, Египет е бил на второ, а Индия се е изкачила с три позиции и е заела трето.

Според руското издание "Газета" Турция е преминала от трето на пето място, а Обединените арабски емирства на шесто. Още четири държави са променили местата си в сравнение с октомври т.г.  Виетнам, както преди, е на четвърто място, Доминиканската република - на седмо, Испания - на девето, а Кипър дели десето място с Шри Ланка. По-рано бе съобщено, че търсенето на зимни ваканции в страните от Европа се е увеличило.

Пътуването вътре в Русия е на осмо място сред предпочитанията на руските туристи, по оценка на експертите обаче все още вътрешният туризъм не е готов да поеме туристопотока.

Водещи политици от Русия дават за пример пътуването вътре в страната като пример за хубаво и безпроблемно изкарване на приближаващите новогодишни празници. Говорителят на президента Дмитрий Песков каза, че Владимир Путин ще посрещне Новата година у дома сред най-близките си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!