ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Нови кътове за отдих и игра радват посетителите в парк "Българка"

Снимка: www.dnevnik.bg

Нови кътове за отдих и игра са на разположение на туристите в Балкана. Съоръженията са на територията на Природен парк „Българка“ и са изградени по проект за устройство и управление на парка, финансиран с 5,5 милиона лева чрез Оперативна програма "Околна среда". 

Метеорологична станция показва времето на туристите, изкачили се до географския център на България в местността "Узана" над Габрово. Съоръжението е снабдено единствено с камък, ако е мокър значи вали, ако се люлее духа вятър. Така шеговито станцията ориентира посетителите за атмосферните условия в Балкана. В близост има пейки и заслон от камък и дърво. Беседки, барбекюта, детски кътове и площадки са изградени край най оживените маршрути, отбелязва директорът на природен парк "Българка" Цветан Марков:
На около 150 места има поставени елементи и всичко са около десет маршрута, които най често се ползват от туристите.

Новата инфраструктура е изградена по проект, който включва мерки за опазване на биоразнообразието в природен парк "Българка", разположен върху билните части и северните скатове на Шипченска и тревненска планина и части от прилежащия им предбалкан. Разнообразните дейности бяха насочени към децата и младите хора, към туристите в парка и местните производители на екопродукти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!