ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В новогодишното си приветствие руският президент Путин поздрави руските военни, които воюват срещу международния тероризъм

Центърът на руската столица в района на Червения площад бе затворен от съображение за сигурност и за да влезете на него трябваше да имате специален пропуск.  В Русия 11 пъти си гражданите на страната си размениха поздрава:  „С Новым годом“, а първи които посрещнаха 2016 година бяха граничарите на Камчатка, след което и във Владивосток и едва осем часа по късно и в европейската част на страната.

В Москва, за да посрещнат по руски Новата година се намират около 10 милиона туристи, предимно от Германия, Китай и Литва.  Пет минути преди полунощ, към гражданите на страната с  новогодишно поздравление се обърна президента на Русия Владимир Путин.  За разлика от предишните обръщения, тази година той отдели особено внимание на тези, които заради служебни задължения нямат възможност да посрещнат 2016 година с близките си :


Днес, бих искал да поздравя специално военните, които се борят срещу международния тероризъм и отстояват националните интереси на Русия на далечни граници, проявявайки  при това воля, решителност и твърдост на характера".
Друг акцент от словото на руския президент Путин бе 70 годишнина от победата във Втората световна война.
През изминалата 2015 г. отбелязахме 70-годишнината от Победата във Великата отечествена война. Нашата история, опитът на бащите и дядовците ни, тяхното единство в трудни времена, и силата на духа са най-големият пример за нас“. 

Накрая Владимир Путин предложи на руснаците “да вдигнат тост  за просперитета и благосъстоянието на Русия“.

Според говорителя на Кремъл, президентът Владимир Путин, както и повечето водещи политици в Русия са предпочели да посрещнат Новата година в семейна обстановка, само премиерът  Дмитрий Медведев, съобщи че отива в планинските курорти над Сочи, където ще кара ски и ще проведе след празниците съвещание с представители

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!