ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Министерска инспекция на водоизточниците на Кричим

Eнергийният министър Теменужка Петкова, шефовете на Енергийния системен оператор и на Националната електрическа компания, експерти от „Напоителни системи“, МОСВ и МРРБ пристигат на посещение в Кричим. 

Те ще извършат съвместна проверка на вецовете - ВЕЦ 1 Въча, ВЕЦ Въча 2, ВЕЦ Кричим и двата язовира Кричим и Въча, за да се установи откъде идва проблемът и как да се стигне до трайното му разрешаване. 

Снимка

Целта е да се установи дали се изпуща достатъчно количество вода в река Въча, което е необходимо за нормалното функциониране на водоизточниците.

Преди два дни кметът на Кричим Атанас Калчев алармира, че 196  къщи в горния квартал на града вече шести ден са без вода, а в целия град водата се спира на периоди в денонощието. Вода нямат и 25 къщи в село Устина.

Дружество "ВиК" - Пловдив осигурява питейна вода на засегнатото население с мобилна водоноска.

Преди ден от регионалното министерство обявиха, че поради недостатъчните водни количества шахтовите кладенци на Помпена станция "Кричим" не работят с необходимия дебит, което е причина за нарушаване на  нормално водоподаване за Кричим и село Устина. 

Вчера кметът на Кричим Атанас Калчев проведе срещи в Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и Министерството на енергетиката. Целта бе да се изяснят действията по нормалното водоподаване от язовирите към река Въча.

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!