ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Физически тормоз над учители в Севлиево и Малко Търново

| обновено на 08.01.16 в 14:15

Учителкa е билa битa от мaйкaтa нa нейнa ученичкa в Севлиево. Инцидентът е станал по време на час в училище "Вaсил Левски" в града. 

26-годишната жена, майка на второкласничка в средното училище "Васил Левски" в Севлиево, влязла в класната стая и предизвикала скандал с преподавателката по английски език Емилия Калоянова. Жената искала да прибере детето вкъщи, тъй като се било намокрило на двора.

Учителката е била обиждана и удряна пред учениците й, обясни директорът Тома Томев, като допълни, че преди това Емилия Калоянова се била погрижила за момичето. Преподавателката сама извикала полицията и на място бил изпратен екип.

Калоянова, която е със синини по лицето и травма на ръката, е в болнични. За причинената телесна повреда в полицията е заведена преписка. Заради инцидента в училище "Васил Левски", където учат повече от хиляда деца, ще бъде въведен по-строг пропускателен режим. Това ще се случи и във всички училища в Севлиевската община.

Майка нападна учителка и в Малко Търново. 29-годишната жена пренебрегнала охраната и връхлетяла в класната стая с обидни думи. 

Това е майка от малцинствата с голям брой деца. За нея прояви от подобен характер не са рядкост. Синът на жената бил агресивно дете.

Тя няколко пъти е била викана в училище, допълни директорката на училището Донка Цинкова:

Става въпрос за лошо поведение в час, за тормоз над съученици и то в продължение на много време, при което родителят е канен да присъства многократно за разговори. Не е идвал, изобщо не е отговарял на нашите покани, просто вчера е решил, че ще дойде така и ще влезе в саморазправа.

До наплюване и побой не се е стигало, уточни още директорката.

Въпреки това такова поведение е недопустимо, смята кметът на общината Илиян Янчев:

Аз съм потресен от случая, но съм убеден, че всичко ще се разреши, защото началникът на полицията е взел абсолютно всички мерки и ще свидетелства в случая.

Срещу агресивната майка е образувано бързо полицейско производство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!