ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пътници се оплакват от нередовни влакове по линията Габрово - Царева ливада

Снимка: БГНЕС

Жители на Габрово недоволстват от нередовния превоз по жп линията Габрово - Царева ливада. Засегнати пътници изпратиха писмо до БНР,  в което разказват, че от няколко дни липсват влакове по тази жп линия и няма информация какво се случва. Осигурените автобуси не обслужват всички спирки по маршрута.

Хаосът е тотален, разказва Сергей Александров. Проблемът с нередовните влакове по линията Габрово - Царева ливада е от два месеца, а след празниците линията се обслужва с автобуси. Няма информация за разписанието им. Много от пътниците чакат с часове, а осигуреният алтернативен транспорт не покрива тяхната дестинация. 

Многократно вече се случва влаковете да бъдат заместени от автобус без предупреждение, а пък такова е естеството на автомобилната инфраструктура, че налага те да тръгват по-рано и не могат да покриват напълно маршрута на влака, което налага разделянето им в две различни направления, които се обслужват обаче в различни часове - не както е с влак едновременно и по утвърденото разписание, което довежда до сериозно объркване в голяма част от пътниците. 

Промените не се отразяват в електронното разписание на БДЖ и често пътниците изпускат автобусите. Служителите от билетните каси и влаковете правят всичко възможно да информират хората, но и те самите получавали информацията в последния момент. Сергей Александров заяви, че многократно са се обръщали към БДЖ за проблема:

Официалният отговор е, че няма възможност да се осигури подвижен състав. Казват само: "Изчакайте, при първа възможност ще бъде възстановено движението". И никой не обръща внимание на нуждите на хората. 

БДЖ са потърсени за коментар, но до този момент от превозвача мълчат

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!