ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Даниел Митов: България иска ясна европейска политика за връщане на мигранти

Снимка: БГНЕС

България иска ясна европейска политика за връщане на мигранти. Това уточни министърът на външните работи Даниел Митов, след като по-рано днес премиерът Борисов настоя Европейският съюз да не приема повече хора:

Тези, които са бежанци, дължим някакъв тип солидарност, но бежанският статут не е завинаги. Тези хора трябва да се върнат да участват в реконструкцията и стабилизацията на собствените си държави. Икономическите имигранти, трябва да има ясни правила за тяхната реадмисия, репатриране и това трябва да стане европейска политика. Ние настояваме от много дълго време за това.

По думите на Митов българо-турските отношения не може да зависят от проблемите в ДПС:

По съответния ред съм призовал турския посланик да преодолее създадените в нашето общество впечатления, че той се намесва във вътрешните работи в България, а също така създадените възприятия, че не се държи по нормите на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Премиерът днес просто го артикулира по съвсем друг начин.

Премиерът Борисов обяви, че на турския посланик е била връчена нота, без да посочи конкретен повод. Цитираната от него дата обаче съвпада с пребиваването на Лютви Местан в турското посолство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!