ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Медведев: Сътрудничеството между Русия и ЕС е възможно, ако има съвместни стъпки

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сътрудничеството между ЕС и Русия е възможно при осъществяването на съвместни стъпки един към друг, с оглед на интереса на бизнеса, обяви по време на 7-ия Гайдаровски форум в Москва руският премиер Дмитрий Меведев.

В словото си пред участниците в престижния икономически  форум,  Медведев изрази сигурност, че в крайна сметка в отношенията между Москва и Брюксел  ще надделее здравият смисъл, те ще се нормализират и санкциите ще останат в миналото. За целта обаче са необходими стъпки на икономическа основа и заинтересованост от страна на бизнеса.

На Гайдаровския форум, който е посветен на Егор Гайдар, с чиято програма Русия направи прехода към пазарна икономика след разпадането на Съветския съюз, присъства и заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Според нея, ключ за подобряването на отношенията между Москва и Брюксел, е изпълнението на Минското споразумение 2:

Ако успеем да постигнем напредък в изпълнението на Минското споразумение в следващите месеци, това е добра основа да търсим това, което ни обединява и да работим по него.
 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!