ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Окръжната прокуратура във Враца започва проверка на кмета на село Галиче

По разпореждане на главния прокурор Окръжната прокуратура във Враца започва проверка на кмета на село Галиче. Тя ще обхване периода от началото на предходния мандат на Ценко Чоков досега.

Прокурорската проверка е в седем направления законосъобразност на удостоверителните действия, които Чоков може да извършва като кмет; стопанисване на общинското имущество (дали Ценко Чоков е действал в интерес на населението според закона и с грижа на добър стопанин), дали обектите се използват по предназначение. Ще се проверява още дали в Галиче не са извършвани незаконни регистрации, както и дали кметът е осигурявал спазване на обществения ред. По това направление от прокуратурата уточняват, че ще се събере информация от преписки в МВР и в прокуратурата от досъдебни наказателни или съдебно-административни производства и други, ще се извърши съпоставка на данни от последващи дейности на прокуратурата и органите на МВР по случаи, започнати от кмета на кметството.

Специално внимание ще бъде отделено на това, дали Ценко Чоков е организирал опазването на селскостопанското имущество и изпълнението на бюджета на кметството.

Прокурорите и полицаите, които влизат в село Галиче, имат указания при установяване на данни за извършено престъпление да бъдат образувани дела.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!