ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Във всички училища в община Сливен са извършени проверки за безопасността на учениците

Снимка: aspekti.info

Със съдействието на регионалния инспекторат по образованието и полицията, Община Сливен извърши проверка във всички 39 училища на територията на общината, за обследване безопасността на децата и учениците в учебните заведения. Направени са препоръки на директорите за отстраняване на констатирани нередности и своевременно уведомяване на органите на МВР за възникнали проблеми.

При проверката са обследвани пътната маркировка в училищните райони, състоянието на училищните дворове, здравното осигуряване, кадровото обезпечаване на охраната и фактори, застрашаващи сигурността и здравето на децата и учениците.

На мястото на инцидента с убитата 15-годишна ученичка, в 12-то училище и Професионалната гимназия по икономика са назначени допълнително 2-ма охранители на дворното пространство. Подобрено е осветлението край сградите и дворовете на детските градини и четири основни училища. Зам.-кметът по образованието Пепа Чиликова каза, че община Сливен започва отстраняване на нередности с пътната маркировка, премахване на опасни клони, дървета, електрически табла и решетки. Във всички училища са проведени родителски срещи за превенция на рискови ситуации. Ще се организират срещи с ученици за развиване на умения за решаване на конфликти. Общината ще подобрява сигурността в училища и детски градини с изграждане на система за видеонаблюдение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!