ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата разпита Пеевски предсрочно

Депутатът пита кога обвинението ще разследва Иво Прокопиев или Слави Трифонов

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил днес на разпит в прокуратурата. Медиите, които очакваха този разпит утре, разбраха за него от обръщение на депутата, изпратено на редакционните мейли. Прокуратурата отказа всякакъв коментар.

Разпитът беше анонсиран в събота от главния прокурор, за да каже Пеевски той ли е кадровикът в съдебната система и след посещение в неговия кабинет се расте в съдебна йерархия, както твърди уволнената съдия Румяна Ченалова. Сайтове, близки до депутата от ДПС, разпространиха информацията, че той ще е на пореден разпит във вторник. Докато останалите медии се мъчиха да открият часа и мястото, при тях дойде мейл, че разпитът вече се е състоял.

Пеевски, който от вчера е герой на електронното издание на "Шпигел", казва в писмото, че за пореден път е бил разпитван от прокуратурата. Този път във връзка с твърденията на бившата съдийка Ченалова, че съм имал "пряко влияние" върху случващото се в съдебната система.

Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, поради което и не намирам смисъл да коментирам същите, пише той, като коментира, че според него на обществото вече били напълно ясни, както целите, така и задкулисните автори на кампанията, осъществявана посредством записите и твърденията.

Като нарича похвална бързината, с която прокуратурата се е сезирала, за да го разпита, Пеевски призовава това да не става така експедитивно, само когато адресат на действията ѝ е той. И после пита – кога прокуратурата ще се сезира и по отношение на Иво Прокопиев или Слави Трифонов, например? Кога прокуратурата ще провери дейността на свързаните с Прокопиев бизнеси, като "Каолин", фотоволтаичния холдинг "Соларпро", финансовия посредник "Булброкърс", сделките с пенсионния фонд "Доверие", както и много други, за които в публичното пространство има многобройни твърдения и сигнали за извършени нарушения?

Когато говорим, че сме равни пред закона, то нека и на практика бъде така. Или страхът от медийните атаки на кръга "Капитал" и от политическите връзки на Прокопиев е по-силен и лицата от този олигархичен кръг ще продължават да бъдат "свещени крави" за българските правоохранителни органи, завършва позицията на Делян Пеевски.

От прокуратурата запазиха мълчание, включително е по въпроса кога депутатът от ДПС е бил призован за останалия в тайна за медиите разпит.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!