ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Изследват храни в детска градина в Сливен заради случаи на салмонела

Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен ще изследва в продължение на две седмици суровите и приготвените на място храни в Целодневната детска градина "Божур" заради констатирани в края на миналата година случаи на салмонела. Предприети са всички необходими профилактични и противоепидемични мерки за децата и персонала, съобщи зам.-кметът на община Сливен Пепа Чиликова.

Случаите на салмонела в целодневната детска градина "Божур" не са нови, уточни заместник-кметът. Заразените деца, които сега са проявили симптоми на болестта, са били нейни носители от декември.

Децата в градината са под постоянно наблюдение, а тези, които са носители на заразата, са с ограничен достъп до детското заведение. Вносът на хранителните продукти в градината е ограничен. Директорът на детското заведение ще изисква сертификат за всеки един от продуктите, които се предоставят от фирмите-доставчици.

В петък започва цялостна дезинфекция на детската градина. Утре и вдругиден предстои повторно изследване за салмонела както на децата, така и на персонала на детското заведение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!