ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Местан обявява новата си партия до дни

Хюсеин Хафъзов
Снимка: БГНЕС

Изключеният от ДПС Лютви Местан ще обяви създаването на своята нова партия следващата седмица. Уточнението направи Хюсеин Хафъзов, който коментира и публикациите в турските медии. Той потвърди думите на Ердоан Али пред турските медии, че обявяването на партията ще стане до дни, но отрече Али да е казал, че партията ще е турска: 

Това е интерпретация на ваши колеги. Най-вероятно по сходство, както много често и некоректно споменават ДПС като турска партия, така и съответно, тези, които се отделихме от ДПС, биват обявени за политици, които ще създават вероятно турска партия. Ще бъде българска партия, национална партия. Ние ще, съответно, я учредим в България и тя ще бъде регистрирана в българския съд. Един от приоритетите на новата партия ще бъде съответно, защита на малцинствените права, включително и на турския етнос. Ние ще създаваме нова политическа формация, която ще бъде българска, национална либерал-демократична.


Съпредседателят на парламентарната група на ДПС Рушен Риза заяви, че не очаква бившите му колеги да имат някакъв успех. 

Партия, която се създава в България, трябва да е по българското законодателство българска партия. Има 400 партии, тя ще бъде 401-вата. Не знам защо оттам излиза тази новина. Интересно е, но може би, целевата група, към която е това послание, за тях е по-добре от там да се чуе, не знам. Сигурно ще бъде ориентирана към нашия избирател. В последно време много опити имаше да се разбие целостта на ДПС – не бяха успешни. И сега не очаквам да има някакъв успех. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!