ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Новият началник на отбраната Константин Попов встъпи в длъжност

Снимка: БГНЕС

Рокадата по върховете на военното ръководство на армията вече е факт. Генерал-лейтенант Константин Попов стана началник на отбраната. Той пое поста, след като предишният началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов беше изпратен в пенсия. На изпроводяк, почти по средата на 4-годишния мандат, вицеадмирал Николов получи много благодарности и почетен знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ първа степен. 

Месеци трябваха на министъра на отбраната, за да реши дали да даде и четвърта звезда на вицеадмирала, което щеше да гарантира, че ще изкара пълния мандат. Затова днес, освен че благодари наполитическото ръководство, вече бившият началник на отбраната вицеадмирал Николов каза:

Служба, почти 40-годишна на Българската армия и на Република България. Оказа се, че това е необходимо условие, но не достатъчно, за да бъде завършен мандатът ми като началник на отбраната. 

На церемонията по смяната новият началник на отбраната посочи:

Основното ще бъде отношението ми към хората. Модернизация като начин на мислене, но и като придобиване на нови способности. 

Модернизацията включва и придобиването на изтребители. Генерал Попов е член на комисията за изтребителите и вероятно скоро може да се очаква решение. 

Според председателя на комисията по отбрана генерал Михо Михов:

Генерал Попов трябва да бъде принципен по отношение на бюджета и разходването му, да бъде еднакво близък до Сухопътни войски, Военноморски и Военновъздушни сили и да не дава спокойствие на върховния главнокомандващ и на премиера, да се чува гласът му. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!