ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Десислава Атанасова: КТБ като че ли е била банка най-вече на съдебната власт

Снимка: БГНЕС

Председателят на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова настоява за проверка на хора с чиновническа заплата, които имат милиони левове на влог. Коментарът на Атанасова е след оповестените списъци с вложителите на КТБ. 

Това, което месеци наред се насаждаше, че тази банка е банка на властта донякъде е вярно, но като че ли най-вече е на съдебната власт. Не мога да си представя, че човек със заплата в държавната администрация може да има милиони левове и то тази информация е за последните пет години, в които е функционирала банката. Не знаем обаче какво се е случвало назад в годините и дали е нямало някакви трансфери и други обвързаности.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев каза, че партията проучва възможността да бъде осветен и докладът на международната компания, която прави разследването за фалита на КТБ.

Защото има наистина законодателни пречки от всякакъв характер, за да се види и там какво е положението. Това ще бъде последната крачка в осветяване на цялата истина. Изводите са за обществото, ние за нас сме ги направили.



 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!