ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

"Булгаргаз" предлага с 20,64% по-ниска цена на газа от 1-ви април

Намаление на цената на природния газ на българския пазар с 20,64% от април изчисли държавният газов доставчик "Булгаргаз". От компанията обявиха  прогнозата за второто тримесечие на годината. Заявка за определяне на тарифата ще бъде внесена в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) на 11-и март, съобщиха от дружеството. Намалението се отразява върху цените на топлоенергията, тъй като повечето тецове ползват газ за производство.

Председателят на регулатора Иван Иванов коментира пред журналисти:

Това е предварителна прогноза, защото окончателно "Булгаргаз" ще ни даде прогнозата си един месец по-късно, на десети март, но очаквам да се сбъдне това, което ви казах, че очакваното намаление ще е с около 20 процента.

Иван Иванов коментира и резултатите от проверката на "Овергаз мрежи". Според данните от доклада дружеството е в състояние да изпълнява функциите си на доставчик на природен газ:

Това означава, че българските потребители на природен газ, както  потребители на природен газ от "Булгаргаз", така и от "Овергаз мрежи" нямат никакви основания да се притесняват за евентуални смущения в подаването на природен газ към тях.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!