ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Община Сливен ще емитира 15-годишни облигации

Снимка: БГНЕС

Планът за финансово оздравяване на Община Сливен предвижда рефинансиране на общинския дълг и осигуряване на средства за ремонта на концертната зала "Сливен”, съобщи кметът Стефан Радев. Предложението за преструктуриране на общинския дълг ще бъде подложено на обществено обсъждане, а след това - внесено за разглеждане в Общинския съвет. 

Общината ще емитира 15-годишни облигации. Облигационната емисия е за 25 милиона лева. Така годишните плащания за обслужване на банковите кредити ще намалеят от пет милиона лева до два милиона лева и лихвата ще падне наполовина. Чрез продажбата на облигации общината ще плати 12 милиона задължения към големите кредитори. Ще се платят още толкова просрочени дългове по капиталовата програма и ще се финансира довършването на ремонта на концертна зала "Сливен" с един милион и двеста хиляди лева, заяви кметът на Сливен Стефан Радев:

Най-важният ефект е това, че правим задълженията от неуправляеми управляеми, без просрочие, защото когато е просрочие кредиторът има всички права да си събира вземането, в това число да начислява и законовата лихва за забавяне, която е десет процента.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!